Apasă tasta Enter

Despre SeniorJobs la Clubul De Seniori „Codrii Neamțului” din București

Am stat puțin pe gânduri, a apărut ideea, ne-am adunat forțele și cu ajutorul coordonatorilor clubului de seniori „Codrii Neamțului” din București, am cules și primele rezultate. Ce s-a întâmplat mai exact?

Asociația Magic Seniors alături de Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie au prezentat publicului ideea platformei SeniorJobs, întrebând seniorii activi dacă și-ar mai dori să activeze pe piața muncii odată cu vârsta pensionării. Rezumând, întâlnirea dintre cele două ONG-uri și membrii clubului de seniori s-a concentrat pe următoarele aspecte:

  • Ce este SeniorJobs? „Este un proiect care urmărește creșterea gradului de ocupabilitate și independență economică a persoanelor de vârstă adultă superioară (+45 ani) și de vârsta a 3-a” care face parte din Platforma Seniorul.
  • Ce își dorește SeniorJobs? Să creeze și să dezvolte un serviciu online și offline de resurse pentru seniori, angajatori și de intermediere pe piața muncii.
  • Cum ne-au ajutat seniorii? Oferindu-ne răspunsuri și sugestii în ceea ce privește domeniul în care s-ar angaja, remunerația care i-ar motiva, numărul de ore lucrate.
  • Ce am concluzionat noi? Că cei 26 de participanți, beneficiari de servicii sociale, și-ar dori să muncească însă pe un program part-time, că au nevoie de securitate financiară și de consiliere pentru a reînvăța cum să ocupe un loc de muncă, că au nevoie de comunicare și sunt deschiși la relații colegiale intergeneraționale bazate pe respect reciproc.

Citește mai mult în Revista Seniorul

No Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *