Apasă tasta Enter

Despre SeniorJobs la Clubul De Seniori „Codrii Neamțului” din București

Am stat puțin pe gânduri, a apărut ideea, ne-am adunat forțele și cu ajutorul coordonatorilor clubului de seniori „Codrii Neamțului” din București, am cules și primele rezultate. Ce s-a întâmplat mai exact?

Asociația Magic Seniors alături de Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie au prezentat publicului ideea platformei SeniorJobs, întrebând seniorii activi dacă și-ar mai dori să activeze pe piața muncii odată cu vârsta pensionării. Rezumând, întâlnirea dintre cele două ONG-uri și membrii clubului de seniori s-a concentrat pe următoarele aspecte:

  • Ce este SeniorJobs? „Este un proiect care urmărește creșterea gradului de ocupabilitate și independență economică a persoanelor de vârstă adultă superioară (+45 ani) și de vârsta a 3-a” care face parte din Platforma Seniorul.
  • Ce își dorește SeniorJobs? Să creeze și să dezvolte un serviciu online și offline de resurse pentru seniori, angajatori și de intermediere pe piața muncii.
  • Cum ne-au ajutat seniorii? Oferindu-ne răspunsuri și sugestii în ceea ce privește domeniul în care s-ar angaja, remunerația care i-ar motiva, numărul de ore lucrate.
  • Ce am concluzionat noi? Că cei 26 de participanți, beneficiari de servicii sociale, și-ar dori să muncească însă pe un program part-time, că au nevoie de securitate financiară și de consiliere pentru a reînvăța cum să ocupe un loc de muncă, că au nevoie de comunicare și sunt deschiși la relații colegiale intergeneraționale bazate pe respect reciproc.

Citește mai mult în Revista Seniorul

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *